Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser truskawkowo- bananowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 opakowanie
mleko
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
bita śmietana 1 opakowanie
truskawki świeże 1 szklanka
banan 2 sztuki
cukier waniliowy
cukier puder
mięta do ozdoby
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Deser truskawkowo- bananowy

Na początek należy ugotować budyń z cukrem i odstawić do wystygnięcia. 1 banana obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Skrapiamy go sokiem z cytryny. Układamy na dnie salaterki. 1/2 umytych truskawek kroimy na ćwiartki i układamy na bananach. Posypujemy po wierzchu cukrem wanilinowym. żelatynę rozpuszczamy w odrobinie zagotowanej świeżo wody. Na truskawki wykładamy 1/2 budyniu. Ubijamy śnieżkę z mlekiem i cukrem pudrem. Dolewamy po troszku wystudzonej żelatyny i ubijamy dalej. Na budyń wykładamy 1/2 śnieżki. I znów zaczynamy od bananów i kolejno te same warstwy. Ozdabiamy miętą lub melisą.Schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak