deser: truskawki z galaretką i bitą śmietaną

deser: truskawki z galaretką i bitą śmietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    16 szt.
  • galaretka truskawkowa

  • śmietana 30%

    200 ml
  • śnieżka

    1 op.
  • cukier puder

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania deser: truskawki z galaretką i bitą śmietaną

Do 4 salaterek rozłożyć po 4 pokrojone truskawki.4 galaretki truskawkowe rozpuścić w 600 ml wrzącej wody, rozlać do 4 salaterek. Pozostawić do stężenia. Do wysokiego naczynia wlać śmietanę 30 % i wsypać cukier puder, ubić, dodać 200 ml gęstego jogurtu, cały czas mieszając mikserem dodać śmietanę śnieżkę, dokładnie zmiksować, rozłozyć na stężałej galaretce, Udekorować pozostałymi truskawkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

justyna54 17.04.2011 09:47
zjadłabym taką
Jolanta_P-S 07.03.2011 10:02
to zdjęcie efekt rady jednej z doradczyń, która zaproponowała mi program do obróbki zdjęć
bejciu24 06.03.2011 22:32
ale pyszności i jakie fajne zdjęcie
Jolanta_P-S 06.03.2011 15:51
Zapomniałam, że dopisać też 1 pokrojonego w plasterki banana

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat