Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
truskawki
400 g -
jogurt naturalny
200 g -
rodzynki
2 łyżki -
jabłka suszone
1 garść -
cynamon Prymat
0,5 łyżeczki -
miód
-
ksylitol
-
orzeszki ziemne
Przepis i sposób przygotowania Deser "trochę zimy - trochę lata"
Kroki postępowania

PRZYGOTOWANIE:
Rodzynki parzymy wrzątkiem i studzimy.
Do miseczki dodajemy jogurt, pokruszone jabłka suszone, ostudzone rodzynki, cynamon i dosładzamy całość miodem - wszystko dokładnie mieszamy.

Powstałą masę delikatnie dosładzamy cukrem brzozowym.

Na sam koniec komponujemy nasz deser:
Do pucharka lub szklanki nakładamy na przemian masę truskawkową i jogurtową. Całość posypujemy pokruszonymi orzeszkami ziemnymi.
Gotowy deser schładzamy w lodówce.
Życzę smacznego! :)
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się