Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser 'szpajza'

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretki 2
jajko 3
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser 'szpajza'

Galaretki (obojętnie jaki smak) rozpuścić w 0,5l gorącej wody. Ostudzić i włożyć do lodówki.
Jajka ubić z cukrem na gładką masę.
Jak galaretka zacznie tężeć to wlewać do niej ubitą masę jajeczną. Gotową masę przelać do miski i włożyć do lodówki do stężenia.

Można zrobić kilka warstw galaretek (np. różowa, zielona i pomarańczowa).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 01.06.2014 12:36
super deser
dorrota 08.03.2014 00:19
oryginalny pomysł:)
gusia1000 04.03.2014 21:49
Znany śląski deser. Super.
04.03.2014 19:55
hm to nie szpajza co proponujesz,szpajza robi sie z ubitej śmietyny + dodatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak