Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser staropolski

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 1/2 szklanki
żółtko jajek 3 szt
skórka pomarańczowa z 2 pomarańczy
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
cukier puder 2 łyżeczki
rum 1 łyżeczka
miód 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser staropolski

Wykonanie:
Do pojemnika blendera wrzucić orzechy, żółtka, skórki z pomarańczy, następnie żelatynę rozpuszczoną w szklance wody i dokładnie zmiksować składniki. Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem, wymieszać dokładnie ze zmiksowaną masą, dodając rum i miód. Rozlać do ozdobnych pucharków, ozdobić dowolnie i włożyć do lodówki na około 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 16.12.2014 21:34
Pyszny :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak