Deser śmietankowy z sosami z owoców leśnych Giancarlo Russo

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    150 ml
  • mleko 3,2%

    150 ml
  • cukier puder

    80 g
  • owoce leśne

    300 g
  • czekolada

    do dekoracji
  • mięta

    do dekoracji
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Giancarlo Russo poleca:
Żelatynę namaczamy w ciepłej wodzie przez ok. 10 minut. W tym czasie podgrzewamy w garnku mleko wraz ze śmietaną i cukrem. Nie wolno doprowadzić do wrzenia. Następnie dodajemy odciśniętą żelatynę i całość gotujemy raz jeszcze przez ok. 5 minut, nie dopuszczając do wrzenia. Ciepłą masę wylewamy do posiadanej deserowej formy i pozostawiamy do zastygnięcia przez co najmniej 4 godziny. Przygotowujemy sos z owoców leśnych (np. malin, jagód)lub czekolady. Deser możemy podać również ze świeżymi owocami i czekoladą, dekorując go listkami mięty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 30.07.2016 18:34
ach jakie pyszności
ttrytka 04.11.2015 12:36
zdjęcie pewnie nie oddają tego smaku, ale jak sie patrzy to aż chce się jeść
ben-ka 02.11.2015 08:42
Uwielbiam deserki, a szczególnie tak ładnie podane:)
Kasiaaa 26.04.2015 11:25
Super deserek :)
wioleczka83 23.10.2014 21:16
rewelacja :D
Ania96 11.10.2014 12:29
zjadłabym taki deser
cukiereczek 08.05.2014 17:52
bardzo apetycznie
Adamorek 05.05.2014 15:32
smakowity deserek
Adamorek 04.05.2014 15:00
elegancko podany
Rycerz 31.12.2013 13:44
Przepięknie wygląda.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat