Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser serowo-bakaliowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier puder 2/3 szkl
cukier waniliowy 1 szt
masło 1/4 kostka
ananas kandyzowany 5 dag
skórka pomarańczowa 2 łyżki
figi suszone 4-5 szt
orzechy włoskie 1 garść
ser biały 80 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: deser serowo-bakaliowy

Do przygotowania tego deseru używam sera z wiaderka, kilkukrotnie mielonego. Zwracam uwagę by był to prawdziwy ser bez dodatkowych zagęstników. Ser przekładam do większej miski, w której dalej będzie przetwarzany. Kiedy ser wychodzi z zimna, ubijam na parze jajka. Gdy ubite jajka stygną zabieram się za krojenie niektórych rodzajów bakalii (figi, orzechy, ananas). Rodzynki przelewam gorącą wodą. Wracając do sera. Wmiksowuję masło, jajka, cukier waniliowy. Do kremowej masy wsypuję bakalie.Mieszam wszystko dokładnie. I w zasadzie deser jest gotowy.Przykryty folią by nie pochłaniał innych zapachów, przechowuję w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfna_chatka 03.01.2014 12:03
wygląda bardzo smacznie
noninka77 03.01.2014 11:04
zostało coś?:)
EwelinkA_93 03.01.2014 10:33
znakomity deser :-)
Rycerz
Rycerz 03.01.2014 09:54
Ciekawy przepis
bogusia19 03.01.2014 09:54
bardzo fajny deserek
Konczi 03.01.2014 09:30
podoba mi się ten deser
dodi 03.01.2014 09:14
pyszna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak