deser serowo ryżowy o smaku pomarańczowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada biała

    40 gram
  • serek homogenizowany

    4 łyżki
  • śmietana 12%

    100 ml
  • syrop pomarańczowy

    2 łyżki
  • pomarańcza

    0,5 sztuki
  • mąka ryżowa

    4 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    szczypta
  • Kurkuma mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • kokos

    2 (starty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki na 2 porcje. W garnku (na parze lub w kąpieli wodnej) rozpuścić czekoladę w śmietanie. Dodać serek homogenizowany, kokos, syrop pomarańczowy i całkowicie połączyć. Pomarańczę zmiksować na papkę dodać do przestudzonej masy, na końcu wymieszać z mąką ryżową, kurkumą (dla koloru) i szczyptą proszku do pieczenia. Przelać do 2 miseczek kilka paseczków z papryczki chili poukładać na wierzchu,i umieścić miseczki w parowarze przykryć szklanym wieczkiem. Gotować około 20-25 min. Ciasto po przestygnięciu samo wychodzi z miseczek. Serwować na talerzykach, na ciepło lub zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 01.11.2013 09:51
pyszny deserek
teresa18 15.01.2013 19:52
kuszące pyszności
gosia1988 19.12.2012 08:24
smakowicie wygląda
czekoladka_m 15.12.2012 18:29
bardzo fajny przepis;) Koniecznie do wypróbowania
Wafelek2601 19.11.2012 08:43
Pyszności
RenataZ-et 05.11.2012 18:30
wspaniale wygląda
Ada-Gaba 02.09.2012 07:53
ciekawa propozycja
kate.500 13.08.2012 11:59
pycha
Iwusia 06.08.2012 21:22
spodobał mi się ten przepis :)
Dorota59 25.07.2012 20:18
podoba mi się

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat