Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser ryżowy z owocami Składniki:

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3/4 szklanki
mleko 1 szklanka
tłuszcz 1 łyżeczka
galaretka 1 szt/owocowa
owoce 1 szklanka/mogą być mrożone
śmietanka 1/2 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Deser ryżowy z owocami Składniki:

Wykonanie:
Ryż ugotować na mleku z dodatkiem cukru, soli i tłuszczu. Galaretkę przyrządzić wg. przepisu na opakowaniu, ostudzić i ubić ze śmietanką. Gdy zacznie gęstnieć wymieszać z ryżem i odsączonymi owocami. Następnie przenieść do odpowiedniej miseczki i odstawić do zgęstnienia w chłodne miejsce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 17.01.2016 20:17
Ciekawy pomysł - tak ryży jeszcze nie robiłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak