Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser ryżowy z malinami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
mleko 1/2 szkl
miód płynny 3 łyżki
żółtko jajek 1
cynamon Prymat
śmietana kremówka 3 łyżki
maliny mrożone 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Deser ryżowy z malinami

Kroki postępowania

1
Ryż płuczemy, zalewamy szklanka zimnej wody i gotujemy ok 3 min. Dodajemy pół szklanki mleka oraz cynamon do smaku.
Krok 1 - Deser ryżowy z malinami foto
2
Całość gotujemy na wolnym ogniu, aż ryż wchłonie płyny. Słodzimy ryż miodem, mieszamy z żółtkiem i śmietaną.
Krok 2 - Deser ryżowy z malinami foto
3
Kokilki smarujemy tłuszczem i nakładamy porcje ryżu. Posypujemy mrożonymi malinami i przykrywamy resztą ryżu. Zapiekamy w piekarniku ok 20 min. Podajemy ze świeżymi malinami lub sosem malinowym.
Krok 3 - Deser ryżowy z malinami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak