Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser ryżowo-owsiany

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż ugotowany 1/2 torebki
płatki owsiane 60 gram
migdały siekane 20 gram
jagody goji 30 gram
ksylitol 2 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki
kardamon 1 szczypta
jogurt grecki 2 łyżki
czekolada starta

Przepis i sposób przygotowania na: Deser ryżowo-owsiany

Ryż mieszamy z 1 łyżką jogurtu greckiego, 1 łyżką ksylitolu oraz kardamonem. Przekładamy do dwóch pucharków.
Płatki owsiane prażymy na suchej patelni, mieszając co chwilę, by się nie przypaliły. Dodajemy olej, tarte migdały, jagody goji i pozostały ksylitol. Podgrzewamy do czasu rozpuszczenia ksylitolu. Studzimy, a następnie przekładamy do pucharków.
Na każdej porcji kładziemy po pół łyżki jogurtu greckiego, posypujemy startą czekoladą i ewentualnie kładziemy kawałek jabłka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 15.10.2014 13:28
calkiem ladny deserek
Pani Domu 15.10.2014 11:42
piękny deser
Krzysztof15 15.10.2014 06:35
pyszny deserek
Marta Ryżek-Kalkowska 14.10.2014 22:12
pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyycha
joanna30 14.10.2014 21:59
Lubię takie małe przyjemności
Aleksandra/Olcia 14.10.2014 21:09
Lubie takie deserki
engie23 14.10.2014 20:32
super wygląda
Stenka 14.10.2014 20:30
apetycznie wygląda
Grazyna0211 14.10.2014 19:29
smaczny deser
marcia7 14.10.2014 18:48
ale smaczny deser
monikalangier 14.10.2014 17:29
smaczne i zdrowe
aginaa 14.10.2014 17:01
musi byc smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak