Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser różowy kisielowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kisiel żurawinowy 1 szt.
woda 2 szkl.
cukier 2 łyż.
jagody 2 łyż.
bita śmietana 2 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser różowy kisielowy

Kroki postępowania

1
W połowie szklanki zimnej wody rozrabiam proszek kisielowy, a resztę wody doprowadzam do zagotowania w rondlu.
Krok 1 - Deser różowy kisielowy foto
2
Do wrzącej wody wlewam mieszankę kisielową, słodzę do smaku i gotuję na małym ogniu, aż kisiel się zagęści, zostawiam do ostudzenia.
Krok 2 - Deser różowy kisielowy foto
3
Do pucharków nakładam ostudzony kisiel, na to jagody i kleksy śmietany. Od razu podaję.
Krok 3 - Deser różowy kisielowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 22.02.2013 23:19
pyszności:)
kasiek 17.10.2012 11:13
super szybki deser, mniammm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak