Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser red velvet

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Babeczka red velvet 1 sztuka
śmietana kremówka 8 łyżek
serek mascarpone 4 łyżki
cukier puder 3 łyżeczki
barwnik spożywczy czerwony 2-3 krople
truskawki świeże 7 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Deser red velvet

Śmietanę ubić z serkiem mascarpone, cukrem i barwnikiem. Babeczkę pokruszyć na bardzo drobne okruszki. Połowę okruchów podzielić między dwa pucharki, następnie do każdego włożyć pokrojone drobno truskawki (po 1,5 sztuki) i wycisnąć na nie połowę kremu. Podobnie postąpić z drugą warstwą pozostawiając odrobinę okruchów do posypania wierzchu deseru. Ostatnią truskawkę pociąć na cienkie plastry i foremką do małych ciasteczek wyciąć z nich serduszka. Udekorować wierzch deseru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak