Deser red velvet

Deser red velvet

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Babeczka red velvet

    1 sztuka
  • śmietana kremówka

    8 łyżek
  • serek mascarpone

    4 łyżki
  • cukier puder

    3 łyżeczki
  • barwnik spożywczy czerwony

    2-3 krople
  • truskawki świeże

    7 sztuk
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Deser red velvet

Śmietanę ubić z serkiem mascarpone, cukrem i barwnikiem. Babeczkę pokruszyć na bardzo drobne okruszki. Połowę okruchów podzielić między dwa pucharki, następnie do każdego włożyć pokrojone drobno truskawki (po 1,5 sztuki) i wycisnąć na nie połowę kremu. Podobnie postąpić z drugą warstwą pozostawiając odrobinę okruchów do posypania wierzchu deseru. Ostatnią truskawkę pociąć na cienkie plastry i foremką do małych ciasteczek wyciąć z nich serduszka. Udekorować wierzch deseru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat