Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser rabarbarowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 1 kg 20cm zostawiamy do strojenia
cukier 4 łyżki
ser ricotta 250 g
cukier 2 łyżki (do karmelizowania)
sok z limetki 50 ml
cukier puder 3 łyżki
masło klarowane 1 łyżka
grenadina 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser rabarbarowy

Rabarbar obieramy ,kroimy na 1-2 cm kawałki i razem z cukrem ,odrobiną wody miksujemy na jednolitą masę. Przelewamy do rondelka ,dodajemy grenadynę i smażymy (redukujemy nadmiar płynu). Powstały mus przelewamy do salaterek.
Ser mieszamy z sokiem i cukrem pudrem ,nakładamy na mus.
Rabarbar obieramy ,kroimy na 1 cm kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło ,podsmażamy rabarbar razem z cukrem. Układamy na wierzch deseru i wstawiamy do lodówki na godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 17.05.2015 13:43
pyszny deser
Janina 17.05.2015 11:40
Smaczny deserek;)
monika141 17.05.2015 11:30
uwielbiam rabarbar a twój deser jest przepyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak