Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser przez duże D

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 opakowanie
cukier 3 łyżki
mleko 3,2% 150 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka płaska
mleko w proszku 2,5 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
kakao 1.5 łyżki
płatki śniadaniowe 6 łyżek u mnie to były cookie crisp

Przepis i sposób przygotowania na: Deser przez duże D

Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu.Po ugotowanym budyniu dodajemy kakao i wszystko mieszamy gdzie ma powstać brązowa masa.Następnie bierzemy i podgrewamy mleko dodając cukier , następnie dodajemy żelatynę i wszystko razem mieszamy . Następnie dodajemy jogurt naturalny i wszystko jeszcze raz mieszamy.Wstawiamy do lodówki na 20 minut żeby troszkę stężało.Pózniej bierzy płatki do woreczka i kruszymy je tłuczkiem. Po tych czynnościach bierzy szklankę i najpierw dajemy brązową masę pózniej dajemy pokruszone płatki a na sam koniec naszą białą masę którą wyjmiemy z lodówki. Tak gotowy deser dajemy jeszcze raz do lodówki aby dobrze się zestygnął.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 25.01.2015 09:32
super deser!!
Noruas 24.01.2015 23:33
Fajny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak