Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser porzeczkowo-orzechowy z nutellą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka kremowa 330 ml
serek homogenizowany 200 g
syrop orzechowy 3 łyzki
porzeczki czerwone 2 szklanki
płatki migdałowe 4 łyżki
nutella 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser porzeczkowo-orzechowy z nutellą

Płatki migdałów prażymy na suchej patelni. Owoce myjemy i obieramy. Kremówkę ubijamy z dodatkiem syropu orzechowego. Kiedy będzie sztywna dodajemy serek homogenizowany i delikatnie łączymy. W szklankach układamy na przemian masę śmietankowo-serową i porzeczki tworząc po dwie warstwy. Na warstwie porzeczek robimy na środku kopczyk z masy. Nutellę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub podgrzewając kilka sekund w mikrofalówce tak aby była płynna. Polewamy wierzch deseru. Posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi i dekorujemy porzeczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak