Deser owocowy z syropem klonowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    około 7 sztuk
  • nektarynka

    1
  • wafelki ryżowe

    - u mnie gryczany
  • płatki migdałowe

    garstka
  • syrop klonowy

    do polania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nektarynkę kroimy w kosteczkę. Truskawki kroimy na pół. Owoce mieszamy na talerzu . Całość posypujemy płatkami migdałowymi i pokruszonym waflem gryczanym. Na koniec układamy listki świeżej mięty i polewamy wszystko delikatnie syropem klonowym. Podajemy od razu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat