Deser owocowy z orzechami i czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Szybki i prosty w przygotowaniu, a co najważniejsze niezwykle smaczny deser owocowy z mango i morelami, będzie świetnym rozwiązaniem na pożywną przekąskę, ale także słodką sylwestrową przystawkę. Słodkie owoce, orzechy i czekolada dodadzą nam energii i cudownie rozpieszczą kubki smakowe :)
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

SKŁADNIKI

  • serek homogenizowany waniliowy

    300 gramów
  • mango

    0.5 sztuki
  • morele

    4 sztuki
  • orzechy włoskie

    3 łyżki
  • płatki czekoadowe

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na dno słoiczków, miseczek lub pucharków wykładamy serek homogenizowany. Połowę mango miksujemy na jednolity oraz gładki mus i wylewamy go na serek. Na wierzchu układamy orzechy włoskie oraz pokrojone na kawałki morele i posypujemy wszystko startą (mleczną lub gorzką) czekoladą. Życzę smacznego! :)

Futka
Deser przygotowany w mini słoiczkach będzie świetną przekąską imprezową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat