Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser owocowy z orzechami i czekoladą

5.0
(81)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Szybki i prosty w przygotowaniu, a co najważniejsze niezwykle smaczny deser owocowy z mango i morelami, będzie świetnym rozwiązaniem na pożywną przekąskę, ale także słodką sylwestrową przystawkę. Słodkie owoce, orzechy i czekolada dodadzą nam energii i cudownie rozpieszczą kubki smakowe :)

Składniki:

SKŁADNIKI

serek homogenizowany waniliowy 300 gramów
mango 0.5 sztuki
morele 4 sztuki
orzechy włoskie 3 łyżki
płatki czekoadowe 1 łyżka

Porada

Deser przygotowany w mini słoiczkach będzie świetną przekąską imprezową.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser owocowy z orzechami i czekoladą

Na dno słoiczków, miseczek lub pucharków wykładamy serek homogenizowany. Połowę mango miksujemy na jednolity oraz gładki mus i wylewamy go na serek. Na wierzchu układamy orzechy włoskie oraz pokrojone na kawałki morele i posypujemy wszystko startą (mleczną lub gorzką) czekoladą. Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak