Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser owocowy III

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1
brzoskwinia 1
maliny świeże 10 dag
wiśnie 10 dag
kiwi 1
cytryna 1
orzechy laskowe 5 dag
orzechy włoskie 5 dag
makaron 20 dag
rodzynki 5 dag
likier pomarańczowy 30 ml
aromat waniliowy 1/2
wino białe 100 ml
olej 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Deser owocowy III

Makaron ugotować w lekko posolonej wodzie. Do gotującego się makaronu dodać jedną łyżeczkę oleju, żeby nie przyklejał się do siebie. Ugotowany makaron odcedzić. Jabłko obrać, umyć, wyciąć gniazdo nasionek i pokroić w kostkę. Brzoskwinię obrać, umyć, wyjąć pestkę i również pokroić w kostkę. Kiwi obrać, umyć i także pokroić. Maliny dokładani umyć. Wiśnie umyć, przekroić na połówki i wyciągnąć ze środka pestki. Z jednej cytryny wycisnąć sok. Wszystkie owoce wymieszać razem i makaron , a później pokropić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Do owoców dodać wymieszany likier pomarańczowy, zapach waniliowego oraz białe wino. Orzechy włoskie i laskowe pokroić drobno. Orzechy oraz rodzynki dodać do reszty składników. Całość dobrze wymieszać i najlepiej schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 23.01.2012 09:21
przepyszny i zdrowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak