Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Deser na zimno z truskawkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietanka tortowa
250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat
7 łyżek
Sklep Prymat
truskawki świeże
cukier puder
1/2 szklanki
śmietana 12%
1 szt
galaretka truskawkowa
1 szt.
serek homogenizowany
1 (truskawkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Deser na zimno z truskawkami

Tortownicę wykładamy folią aluminiową. Żelatynę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wrzątku i odstawiamy do przestygnięcia. Serek mieszamy ze śmietaną, a następnie z połową żelatyny. Masę wylewamy na dno tortownicy. Od razu układamy kilka opłukanych i pokrojonych truskawek. Następnie ubijamy śmietankę z cukrem pudrem i dolewamy żelatynę i mieszamy. Wylewamy na truskawki, układamy na wierzch połówki truskawki. Rozpuszczamy galaretkę i tężejącą zalewamy owoce. Deser należy schłodzić kilka godzin i przechowywać w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak