Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser " Mont Blanc "

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasztany jadalne 30 dkg
cukier 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie
masło 1 łyżka
woda zimna 1/3 szklanki
czekolada gorzka 5 dkg
żółtko jajek 1 sztuka
aromat 4 krople

Przepis i sposób przygotowania na: Deser " Mont Blanc "

Kasztany nakroić, zalać wodą, tak żeby przykryć.
Gotować około 20 minut, przestudzić obrać skórkę.
Przełożyć kasztany do małego garnka, dolać wodę, dodać cukier waniliowy i łyżkę cukru .
Gotować na małym płomieniu, rozgniatając widelcem do połączenia składników.( zmiksować)
Do zmiksowanego, dodać 5 dkg dobrej gorzkiej czekolady.
Cały czas mieszając na małym płomieni żeby czekolada połączyła się z masą kasztanową.
Odstawić krem do delikatnie przechłodzonego kremu dodać, żółtko, aromat rumowy, dokładnie wymieszać.
Nałożyć do pucharków, podawać z ubitą śmietaną.
SMACZNEGO!!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.11.2014 13:48
extra deser
pestka 06.11.2014 11:26
świetny deser
Futka 22.10.2014 22:52
Taki Mon Blanc z przyjemnością zdobędę :D Przepyszny :)
IwonaKa 22.10.2014 21:38
ale kusisz,zjadłabym takie cudo
zabcia117 21.10.2014 06:48
Wygląda rewelacyjnie!
Krzysztof15 21.10.2014 06:21
bardzo smaczny
Ania84 20.10.2014 22:36
wow super :)
Kejti 20.10.2014 22:17
Bardzo ciekawa jestem smaku :-)
Pietruszka 20.10.2014 19:42
pyszny deserek
adelajda 20.10.2014 19:08
Właśnie dla tego że jadło dziecko dodałam aromatu :))))
Habibi 20.10.2014 18:48
Znam ten deser w nieco innej wersji :) Do kremu dodaję rum dla zaostrzenia smaku - deser oczywiście dla dorosłych :)
cukiereczek 20.10.2014 18:08
ciekawy deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak