Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DESER MALINOWY

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 200 gram
jogurt naturalny 150 ml
konfitura morelowa 1 łyżka
cukier puder 1 łyżeczka
czekolada gorzka 1 kostka
mięta liście 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: DESER MALINOWY

Maliny myję, osuszam, oczyszczam z szypułek, po czym rozdrabniam za pomocą blendera i wlewam do niskiej szklanki.
Jogurt naturalny łączę z konfiturą i z cukrem pudrem, po czym wykładam za pomocą łyżki na maliny. Szklankę wstawiam na 15 minut do lodówki celem schłodzenia.
Na wierzchu układam 1 kostkę gorzkiej czekolady i 2 listki mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak