Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser lodowy z serkiem i owocami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

lody śmietankowe 1/2 litra
serek 1 szt
arbuz 250 dag
żurawina 1 garść
migdały
borówki
sos 25 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Deser lodowy z serkiem i owocami

Lody przekładamy do blendera (zostawiamy 2 łyżki które łączymy z sosem ajerkoniakowym, wykładamy później na środku deseru) i dodajemy serek waniliowy. Szybko miksujemy. Wylewamy na talerze głębokie i szybko przyozdabiamy pokrojonym arbuzem, migdałami, żurawina suszoną, borówkami lub innymi owocami na jakie jest sezon.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak