Deser lodowy z serkiem i owocami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • lody śmietankowe

    1/2 litra
  • serek

    1 szt
  • arbuz

    250 dag
  • żurawina

    1 garść
  • migdały

  • borówki

  • sos

    25 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Lody przekładamy do blendera (zostawiamy 2 łyżki które łączymy z sosem ajerkoniakowym, wykładamy później na środku deseru) i dodajemy serek waniliowy. Szybko miksujemy. Wylewamy na talerze głębokie i szybko przyozdabiamy pokrojonym arbuzem, migdałami, żurawina suszoną, borówkami lub innymi owocami na jakie jest sezon.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat