Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser lodowy z budyniem i biszkoptami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopt
jaja 4 łyżki
mąka pszenna 4 łyżki
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżka
DODATKOWO:
budyń czekoladowy 1 szt
lody 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Deser lodowy z budyniem i biszkoptami

Biszkopt:
Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia mieszamy, wykładamy na blachę i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Gdy zimny wykrawamy szklanką krążki i z każdego krążka robimy księżyce.
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu (można dodać 5 łyżek cukru), studzimy. Do pucharków wykładamy lody i układamy księżyce, następnie polewamy je chłodnym budyniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 22.05.2014 16:43
kuszący deser
Aleksandra/Olcia 04.10.2013 19:08
ale apetyczne
Kuchareczka2 18.08.2013 16:56
wygląda obłędnie
caralajna 08.06.2013 07:16
pyszny deser
MagdaXXX 06.05.2013 11:56
uwielbiam lody
pestka 28.04.2013 09:38
bardzo smaczny deser
Adam/ZUB3R 05.03.2013 16:45
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak