Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser lodowy z borówki amerykańskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borówka amerykańska 1 szklanka
mleko 1/2 litra
śmietana 30% 1/2 szkl
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Deser lodowy z borówki amerykańskiej

Do miksera dajemy mleko i cukier cukier do smaku ok 2 łyżki . Wszystko miksujemy aż cukier sie rozpuści . Szklankę borówki amerykańskiej dajemy do 1 szklanki wody i gotujemy z łyżką cukru az powstanie kompocik - studzimy go . Do mleka z cukrem wlewamy sok z gotowanej borówki ok 1/2 szklanki i wkładamy kilka łyżek owocu. Miksujemy dobrze .dodajemy śmietanę 30 procent i jeszcze raz miksujemy aż powstanie piana. Następnie rozlewamy do foremek i zamrazamy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 07.05.2013 15:21
oo to jest myśl na super lody :D
iknkirke 06.08.2012 10:26
bardzo dobre
wedith1 01.08.2012 22:08
Oj musi być pyszny!!!!!
czekoladka_m 28.07.2012 09:23
super, a w postaci gwiazdki zachęca jeszcze bardziej:)
Kamila/kami007 02.06.2012 12:18
mniam
ewka1978 02.06.2012 08:28
pycha
iwa643 02.06.2012 06:44
Podajemy ozdobione owocami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak