Deser lodowy z ajerkoniakiem

Deser lodowy z ajerkoniakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • lody bakaliowe

    50 dag
  • biła smietana

    4 łyżki
  • konfitura wiśniowa

    5 łyżek
  • ajerkoniak

    50 ml
  • lody czekoladowe

    25 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Deser lodowy z ajerkoniakiem

W pucharkach rozłożyć lody bakaliowe, na lody bakaliowe wyłożyć lody kakaowe( lub kawowe), udekorować bitą śmietaną i konfiturą wiśniową. Każdą z porcji polać ajerkoniakiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

IKrakowianka 10.03.2014 20:25
pyszności :))
Wafelek2601 31.03.2013 23:13
Palce lizać
Miki 23.05.2012 07:32
mniaaaaaaaaaaaam
Katarzyna/kate1980 10.03.2012 22:08
ciekawy
ben-ka 03.01.2012 10:34
pyszny deserek.
Ewelina47 17.11.2011 09:03
takie deserki to ja uwielbiam
ilka_86 22.06.2011 09:54
pyszny!:)
Barbara55 08.04.2011 15:30
ajerkoniak to nieciekawa dla mnie polewa do lodów
kielcok1 10.03.2011 15:32
deser zawsze miło widziany
Babciagramolka 29.01.2011 17:46
Powiem tylko mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat