Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser lodowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/4 kostki
kakao ciemne 2 czubate łyżki
cukier 4 łyżki
mleko 5 łyżek
pomarańcza 2 sztuki
lody toffi 800 ml
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser lodowy

Masło przełożyć do rondelka. Dodać do niego kakao, cukier i mleko. Podgrzewać, cały czas mieszając, aż masło się roztopi i wszystko się połączy. Polewę czekoladową ostudzić. Pomarańcze obrać, wyfiletować (pozbawić białych błonek). Do pucharków rozłożyć lody (można użyć lodów o innym smaku). Na lodach rozłożyć cząstki pomarańczy. Każdą porcję deseru polać przygotowaną polewą czekoladową, posypać posypką cukrową. Podawać od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.07.2016 07:52
fajny deser
jagoda5913 13.07.2016 00:52
piękny ,kolorowy
MAR3STA 12.07.2016 20:02
Pyszny deser
Mama niejadka 12.07.2016 18:08
Pyszny deserek
agnieszka214 12.07.2016 13:22
Fajny deserek
Maridka19 12.07.2016 10:42
Pyszny deserek :)
mirosława4 12.07.2016 10:35
smaczniutki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak