Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mleko 3,2%
1/2 litra -
masło
2 łyżki -
kasza manna
4 łyżki -
kakao
1,5 łyżki -
cukier
2 łyżki -
biszkopty podłużne
12 szt -
orzechy włoskie
-
żurawina
Sposób przygotowania
Do rondla wlewamy 1 szklankę mleka dodajemy masło, szczyptę soli, cukier i na małym ogniu zagotowujemy. Do pozostałego mleka wsypujemy kakao, kaszę manną, dokładnie mieszamy by nie powstały grudki. Wlewamy do wrzącego mleka, gotujemy aż zgęstnieje ok. 2-3 minuty. Dodajemy pociskane orzechy i żurawinę.
Do pucharków wykładamy połowę schłodzonej masy, posypujemy skruszonymi biszkoptami i wykładamy pozostałą masę.
Na masę dajemy pokruszone biszkopty, orzechy, żurawinę.
Smacznego.
Komentarze (38)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (28)