Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jogurtowy z bakaliami i błonnikiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 300 g
błonnik 3 łyż.
śliwki suszone 4 szt.
rodzynki 1 łyż.
morele suszone 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jogurtowy z bakaliami i błonnikiem

Suszone śliwki, morele i rodzynki pokroić na mniejsze kawałkeczki. Część zostawić całych do ozdoby. Do 3 szklaneczek nałożyć po łyżce jogurtu, posypać łyżką błonnika (w postaci pelletu). Następnie wyłożyć warstwę jogurtu, pokrojone bakalie i znów jogurt naturalny. Wierzch udekorować suszonymi owocami. Od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fijolek91 09.10.2012 18:13
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak