Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jogurtowo-pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt grecki 400 g
pomarańcza 2 szt.
kakao 2 łyżki
cukier puder 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
czekolada 2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jogurtowo-pomarańczowy

1. Jogurt grecki zmiksować z cukrem pudrem. Dodać połowę żelatyny (wcześniej rozpuszczonej w wodzie). Dokładnie wymieszać. Masę jogurtową podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao.
2. Jedną pomarańczę pokroić na duże kostki. Drugą zmiksować blenderem i dodać do pomarańczowej masy pozostałą żelatynę.Dokładnie wymieszać
3. Do pucharków wlać białą masę, na niej ułożyć kawałki pomarańczy (pozostawić dwa kawałki do ozdoby). Następnie wlać czekoladową masę, a na wierzch pomarańczową. Ozdobić kostkami czekolady i pomarańczą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak