Deser jogurtowo - agrestowy.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kompot agrestowy

    1 litr
  • jogurt naturalny

    400 gram
  • mięta

  • herbatniki

    5 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
  • cukier puder

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeśli masz świeży agrest to ugotuj w niewielkiej ilości wody z dodatkiem cukru. Dwie szklanki agrestu z kompotu zmiksuj blenderem. Żelatynę namocz w trzech łyżkach zimnej wody, następnie podgrzej do całkowitego rozpuszczenia, dodaj do zmiksowanego agrestu. Dobrze schłodzona śmietanę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Następnie dodaj do jogurtu i wszystko wymieszaj z musem agrestowym. Deser przełóż do pucharków i wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj świeżym agrestem obtoczonym w cukrze, pokruszonymi herbatnikami i listkami mięty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 25.08.2014 08:43
świetny deserek :)
gibli 14.08.2014 19:13
bajecznie wygląda)
gusia1000 29.06.2014 23:32
Na pewno jest pyszny.
Jodaj 26.06.2014 10:42
świetny deserek :)
adelajda 25.06.2014 17:49
Pyszny deserek :)
mysza75 21.06.2014 19:11
pyszny deser mniam
Kejti 20.06.2014 19:12
Super deserek :-)
Iwusia 19.06.2014 22:51
smakowity deser
romanrafal 19.06.2014 17:59
fajny apetyczny deserek
gibli 19.06.2014 09:05
jak zawsze smacznie u Ciebie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat