Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jeżynowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 50 g
galaretka owoce leśne 1 sztuka
jeżyny garść
biszkopty okrągłe do ozdoby

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jeżynowy

Galaretkę rozpuszczamy we wrzącej wodzie, w 0,5 litra.
Intensywnie mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy aż się wychłodzi.
Kiedy zaczyna powoli tężeć, dodajemy mascarpone i miksujemy na jednolitą masę.
Nalewamy do pucharków, do każdego wkładamy po biszkopcie.
Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Przed podaniem układamy jeżyny do ozdoby ( u mnie mrożone).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 03.08.2016 17:05
Bardzo ładne ;)
Krzysztof15 30.07.2016 09:20
bardzo smaczny
pestka 30.07.2016 08:24
pyszny deser
bertpvd 29.07.2016 21:17
świetne deser
Habibi 29.07.2016 18:57
robię podobny deserek :)
Agnieszka-87-25 29.07.2016 06:59
fajny smak
ilka01 28.07.2016 23:14
szybki i dobry
noninka77 28.07.2016 20:01
Szybki i prosty :)
Bernadeta1 28.07.2016 18:58
smaczny deserek
Janina 27.07.2016 21:57
Fajny deserek;))
Beatris 27.07.2016 21:36
Prosty, ale jaki pyszny deserek, mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak