Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jagodowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1/2 op
śmietana 30% 100 ml
serek mascarpone 100 g
jagody 1 szkl
cukier 2-3 łyżki
orzechy włoskie

Porada

Można wykorzystać świeże owoce lub słoik jagód w syropie.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jagodowy

Jagody zasypać cukrem, a kiedy poszczą sok, zagotować, po 5 minutach wyłączyć i wystudzić. Galaretkę zalać 1 szklanką wrzątku, wystudzić, wlać do 4 pucharków i wstawić do lodówki.
Śmietanę ubić na sztywno i zmiksować z mascarpone, wymieszać z jagodami osączonymi z syropu. Krem nałożyć na stężałą galaretkę, skropić sokiem z jagód i posypać orzechami. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 07.02.2016 17:18
wygląda obłędnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak