Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jagodowo-waniliowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza manna 2 łyżki
mleko 300 ml
serek waniliowy 2 łyżki
truskawki 3 szt
jagody 1/5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jagodowo-waniliowy

Truskawki i jagody miksujemy, kilka jagód około 8 szt zostawiamy. Odlewamy 50 ml mleka i mieszamy w nim kaszę mannę, resztę mleka zagotowujemy na małym ogniu. Dodajemy później kaszę mannę z mlekiem, mieszamy cały czas łyżką, gotujemy około 3 minuty. Wlewamy zmiksowane owoce i pozostawione jagody całe, mieszamy. Na koniec dodajemy serek waniliowy. Wylewamy na talerzyki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 31.05.2015 00:25
wspaniały deser !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak