Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jaglany z mango i kokosem (bez glutenu)

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
mleko 1 szklanka
mleko kokosowe 1 szklanka
mango 1 szt
wiórki kokosowe 1 łyżka
masło 1 łyżka
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jaglany z mango i kokosem (bez glutenu)

Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku.
Kaszę umieszczamy w małym garnku i zalewamy mlekiem i mlekiem kokosowym. Mango myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do kaszy razem z wiórkami kokosowymi. Gotujemy na małym ogniu raz po raz mieszając. Jeśli po podanym czasie gotowania kasza będzie nadal twarda możemy dolać nieco mleka. Pod koniec gotowania dodajemy łyżkę masła i ewentualnie dosładzamy do smaku.
Serwujemy ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 26.02.2017 18:16
Moje smaki :) Uwielbiam jaglankę od dziecka (mam to po Mamie) i jadam często właśnie na słodko :)
wwwiolka 26.02.2017 15:36
Bardzo fajne danie.
ilka01 26.02.2017 11:15
super przepis :)
jan_mag 26.02.2017 10:55
Pięknie wygląda ;)
Patrycja33 26.02.2017 10:40
zdrowo i pysznie :)
MagdalenaIC 26.02.2017 01:31
Pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak