Deser Haliny

Deser Haliny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    40 dag
  • śmietana

    60 ml
  • cukier

    4 łyżki
  • miód lipowy

    4 łyżki
  • rum biały

    2 łyżki
  • sok truskawkowy

    200 ml
  • mąka ziemniaczana

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki umyć, odszypułkować. Sok truskawkowy zagotować, dolać 400 ml wrzącej. Wymieszać, dodać 4 łyżki cukru, gotować. W 60 ml zimnej wody wymieszać mąkę ziemniaczaną, wlać na gotujący się sok z wodą. Mieszać energicznie, żeby nie powstały grudki, gotować 2 minuty. Rozlać do 4 salaterek. Dobrze schłodzoną śmietanę zmiksować z miodem, cynamonem powolutku wlać rum miksując. Na kisiel ułożyć bitą śmietanę oraz truskawki. Ozdobić listkami mięty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (40)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Diana Rusiłowicz 06.04.2017 00:43
Ładny i pyyyszny :)
anulka69 05.02.2017 16:59
pyszny deserek
Linka2107 24.10.2016 22:30
pychotka :)
Ela15 11.03.2016 10:33
ładnie wygląda
MAR3STA 23.10.2015 09:33
pyszny deser
Ela15 17.10.2015 18:51
świetny deser
paula191919 19.08.2015 15:07
pyszniutki i taki apetyczny
Smaczna_B 17.05.2015 16:40
smakowity deserek:)
IZABELA29 29.04.2015 08:47
pysznie wygląda
berys18 02.03.2015 12:20
piekny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat