Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser grylażowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
bita śmietana 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
borówki 1/2 szklanki
płatki migdałowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser grylażowy

Wykonanie:
Żelatynę namoczyć i odstawić. Z połowy cukru zrobić karmel i zaciągnąć odrobiną wody. Żółtka utrzeć z resztą cukru do białości, połączyć z wystudzonym karmelem i żelatyną. Wykładać na przemian do ozdobnych salaterek masę grylażową z bitą śmietaną i borówkami. Deser ozdobić płatkami migdałowymi (polecam wcześniej je uprażyć na suchej patelni) i schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 28.06.2016 07:42
pyszny deserek;)
Grazyna0211 26.06.2016 15:15
świetny deser
Łukasz15 26.06.2016 15:09
smaczny deser
Renataj 25.06.2016 22:50
Apetyczny deser:)
RenataZ-et 25.06.2016 21:36
Świetny deser
Wiktoria29 25.06.2016 20:45
świetny deser
Wacław 25.06.2016 20:20
apetyczny deser
Franciszek 25.06.2016 20:10
piękny deser
IKrakowianka 25.06.2016 19:56
Pyszny deser
KORAL 25.06.2016 19:23
Pychotka :)
benka 25.06.2016 18:31
Świetnie wygląda.
Aleksandra/Olcia 25.06.2016 16:18
pycha deser
cukiereczek 25.06.2016 15:42
ciekawy smak
Anna169Hosz 25.06.2016 15:33
Pyszności... też taki chcę:)
Alex_M 25.06.2016 14:10
fajny deserek
Stenka 25.06.2016 13:49
smaczny deserek
Madzai 25.06.2016 13:42
Moje smaki :) super
IZABELA29 25.06.2016 13:28
Gajnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak