Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser gruszkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 5 sztuk
śmietana 5 łyżek
cukier 3 łyżki
orzchy włoskie 3 łyżki posiekane
konfitura 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser gruszkowy

Gruszki należy obrać ze skórki, przekroić je na pół i wydrążyć z nich gniazda nasienne. Następnie przełożyć je do garnka, zalać wodą i gotować na małym ogniu przez około 10 minut. Po tym czasie go wody dodać cukier i gotować przez około 5 minut. Należy uważać, żeby gruszki nie rozpadły się. Po wyjęciu ich z wody i odsączeniu należy ułożyć je na talerzykach, w miejsca po wydrążeniu gniazd nasiennych nałożyć śmietanę i konfiturę. Podawać na ciepły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 20.02.2014 18:10
pyszny deser można jeść oczyma :)
IKrakowianka 28.05.2013 22:20
smaczny deser
parysek10 07.09.2012 15:57
piękne zdjęcie
ben-ka 04.11.2011 07:52
świetnie się prezentuje:)
Mirka-Ludomila 01.07.2011 10:19
apetyczny
banditka 03.12.2010 07:24
super!!
Iwusia 26.10.2010 16:19
Twój deser jest smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak