Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser grejpfrutowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
grapefruit 3 sztuki
mleko 400 ml
cukier 60 g
cukier waniliowy 3 łyżeczki
śmietana kremówka 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Deser grejpfrutowy

Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wrzącej wody i odstawiamy do stężenia.
Wyciskamy sok z dwóch grejpfrutów, a trzeciego kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
Mleko łączymy z sokiem, cukrem i cukrem waniliowym. W osobnej misce ubijamy kremówkę na sztywno. Do mleka z sokiem dodajemy żelatynę, dokładnie łączymy i dodajemy kremówkę. Wszystko delikatnie i dokładnie łączymy.
Wlewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak