Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser galaretkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Pyszny i lekki deser idealny na wakacyjne wieczory. Bardzo prosty w przygotowaniu.

Składniki:

deser:

bita śmietana 1 opakowanie
mleko 150 mililitrów
czekolada mleczna 5 dag
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
woda gorąca 400 mililitrów
galaretka agrestowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Deser galaretkowy

Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do schłodzenia. Zimną po równo rozlewamy do szklanek. Wstawiamy do lodówki do stężenia.

Bitą śmietanę ubijamy z mlekiem na puszystość. Po zastygnięciu galaretki nakładamy do szklanek po łyżce bitej śmietany. Rozpuszczamy drugą galaretkę. Odstawiamy do schłodzenia.

Rozlewamy do szklanek na bitą śmietanę. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Stężoną dekorujemy bitą śmietaną. Czekoladę ścierany na tarce i posypujemy nią bitą śmietanę.

Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak