Deser galaretkowo-truskawkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka agrestowa

    2 opakowania
  • truskawki

  • serek homogenizowany waniliowy

    1 opakowanie
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżeczka
  • woda

  • ekstrakt waniliowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę wykonać zgodnie z przepisem na opakowaniu i wystudzić. W międzyczasie umyć i pokroić na mniejsze kawałki truskawki. Serek homogenizowany wymieszać z esencją waniliową i rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatyną. Do naczyń wlać galaretkę i dodać truskawki wstawić do lodówki aby stężała. Po tym czasie powtórzyć czynność. Na samym końcu gdy deser całkowicie stężeje na wierzch dodać masę serową udekorować truskawkami. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megi 14.08.2015 07:04
na upalne dni
msmariusz 08.04.2015 23:12
smakowity deser
Seba 03.02.2015 08:57
bardzo dobry
irenka 26.01.2015 19:48
pyszniutki deserek
Ania84 26.01.2015 18:45
zapachniało latem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat