Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser galaretkowo-truskawkowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 2 opakowania
truskawki
serek homogenizowany waniliowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
woda
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser galaretkowo-truskawkowy

Galaretkę wykonać zgodnie z przepisem na opakowaniu i wystudzić. W międzyczasie umyć i pokroić na mniejsze kawałki truskawki. Serek homogenizowany wymieszać z esencją waniliową i rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatyną. Do naczyń wlać galaretkę i dodać truskawki wstawić do lodówki aby stężała. Po tym czasie powtórzyć czynność. Na samym końcu gdy deser całkowicie stężeje na wierzch dodać masę serową udekorować truskawkami. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 14.08.2015 07:04
na upalne dni
msmariusz 08.04.2015 23:12
smakowity deser
Seba 03.02.2015 08:57
bardzo dobry
irenka 26.01.2015 19:48
pyszniutki deserek
Ania84 26.01.2015 18:45
zapachniało latem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak