Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser dyniowo kokosowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko kokosowe 1 puszka
puree z dyni 1 szklanka
nasiona chia 1.5 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki
olej kokosowy 50 ml
ekstrakt waniliowy 1 łyżka
syrop klonowy
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser dyniowo kokosowy

Połączenie dyni, mleka kokosowego i przypraw korzennych to propozycja na pyszny deser. Pełen witamin, kremowy mus, któremu nie można się oprzeć.

Przygotowanie:

Z puszki mleka kokosowego odlać pół szklanki i wsypać 1.5 łyżki nasion chia. Odstawić do lodówki na godzinę. W międzyczasie kilka razy wymieszać.
Resztę mleka przelać do miski, dodać szklankę puree z pieczonej dyni.
Wsypać dwie łyżeczki przyprawy do piernika, łyżkę ekstraktu z wanilii.
Dodać syrop klonowy ( można zastąpić miodem płynnym bądź innym syropem).
Dodać 50 ml oleju kokosowego (rozpuszczonego) Wszystko razem wymieszać.
Do naczynia na przemian ponakładać porcjami. Posypać rodzynkami bądź orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 18.09.2016 20:29
przepyszny deser
Diana Rusiłowicz 18.09.2016 01:16
Wygląda smakowicie :)
Ewa Wojtaszko 17.09.2016 22:01
bardzo smaczny
Renata9 16.09.2016 16:44
Smaczny deserek
kasia.s 16.09.2016 16:18
Super deser:)
AZgotuj 16.09.2016 14:59
Cudowny i zdrowy deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak