Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser dla malucha

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 1
mleko 2 szklanki
cukier do smaku
płatki kukurydziane 5 łyżek
banan 1
olej 4 łyżki
karp 20 na karpatkę, gotowe

Przepis i sposób przygotowania na: Deser dla malucha

1,5szklanki mleka gotujemy a w połowie szklanki mleka rozrabiamy proszek budyniowy. Gdy mleko będzie się gotowało wlewamy mieszankę i jeszcze chwilę gotujemy. Wyłączamy gaz, do budyniu dodajemy cukier i płatki kukurydziane, mieszamy. Blachę smarujemy tłuszczem i wykładamy na niej ciasto karpatkowe. Pieczemy 35minut w temperaturze 180stopni. Po upieczeniu kroimy w prostokąty. Na ciasto smarujemy masę budyniową a na wierzch polewamy dżem. Banana obieramy i kroimy w talarki, kładziemy obok ciasteczek lub możemy położyć banany na wierzch. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 28.08.2012 09:33
super
misia53 20.06.2012 10:59
nie tylko dla malucha
Amellia 16.06.2012 08:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak