Przepis i sposób przygotowania na: Deser cherry chocolate - niskokaloryczny
Do 0,5 kubka zimnej wody wsypać budyń czekoladowy i galaretkę wiśniową, dobrze wymieszać. W garnuszku zagotować 1 szklankę mleka z rozpuszczonym słodzikiem, wlać wymieszany budyń z galaretką, mieszać szybko i jak zacznie bulgotać zdjąć z ognia. Ostudzić.
Zblendować 10 wiśni z cherry.
Dżem wiśniowy wymieszać z łyżką masy budyniowej i rozdrobnionymi migdałami.
W robocie kuchennym zmiksować masło na gładką masę i powoli dodawać ostygnięty budyń. Następnie dodać zblendowane wiśnie.
Na dno szklanki/pucharka rozkruszyć wafle, zalać masą, położyć wiśnie w całości, położyć konfiturę mandarynkową, a na to dżem wiśniowy z migdałami, udekorować mandarynką.