Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser capucino

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretki pomarańczowej 1 opakowanie
galaretki cytrynowej 1 opakowanie
śmietany kremówki 400 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
pomarańczy 1 sztuka
brzoskwiń 1 puszka
cukru 1/2 szklanki
cappuccino 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser capucino

Każdą z galaretek rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej wody i zastudzić. Pokroić w kostkę. Pomarańczę obrać i podzielić na części. Jeśli będą zbyt duże przekroić na pół. Kilka brzoskwiń z puszki osączyć i pokroić w ćwiartki. Galaretki i owoce włożyć do pucharków. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl gorącej wody i przestudzić. Ubić śmietanę z cukrem i kawą. Dodać tężejącą żelatynę. Wyłożyć na owoce. Udekorować według uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 03.06.2011 23:45
niebo w gębie
Magdalena80 29.10.2010 23:35
pewnie dobrze smakuje!
Jaheira11 29.10.2010 23:28
wygląda rewelacyjnie!
BozenA 05.09.2010 08:58
smakowite
gryczyn 12.08.2010 08:40
Bardzo efektowny deser. Czy zamiast żelatyny można użyć mixu do śmietany?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak