Deser capucino

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretki pomarańczowej

    1 opakowanie
  • galaretki cytrynowej

    1 opakowanie
  • śmietany kremówki

    400 ml
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
  • pomarańczy

    1 sztuka
  • brzoskwiń

    1 puszka
  • cukru

    1/2 szklanki
  • cappuccino

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Każdą z galaretek rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej wody i zastudzić. Pokroić w kostkę. Pomarańczę obrać i podzielić na części. Jeśli będą zbyt duże przekroić na pół. Kilka brzoskwiń z puszki osączyć i pokroić w ćwiartki. Galaretki i owoce włożyć do pucharków. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl gorącej wody i przestudzić. Ubić śmietanę z cukrem i kawą. Dodać tężejącą żelatynę. Wyłożyć na owoce. Udekorować według uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wiola28a 03.06.2011 23:45
niebo w gębie
Magdalena80 29.10.2010 23:35
pewnie dobrze smakuje!
Jaheira11 29.10.2010 23:28
wygląda rewelacyjnie!
BozenA 05.09.2010 08:58
smakowite
gryczyn 12.08.2010 08:40
Bardzo efektowny deser. Czy zamiast żelatyny można użyć mixu do śmietany?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat