Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser budyniowy z pieczonym jabłkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 op
mleko 500 ml
cukier 2 łyżki
jabłka 2 szt
wafle ryżowe

Przepis i sposób przygotowania na: Deser budyniowy z pieczonym jabłkiem

1. Jabłka przekładam do naczynia żaroodpornego. Piekę około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzone jabłka delikatnie obieram i kroję w małą kostkę.

2. Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko zagotowuję. W odlanym mleku mieszam budyń i cukier. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty.

3. Na dno miseczek lub pucharków wrzucam część pokrojonego jabłka. Następnie wlewam budyń. Na wierzchu układam pozostałe jabłko. Deser dodatkowo posypuję pokruszonymi waflami ryżowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 04.04.2016 20:33
świetny deser
IwonaKa 21.03.2016 19:29
pycha,lubię takie desery
IKrakowianka 01.03.2016 20:50
szybko i pysznie
bietka 01.03.2016 13:59
pyszny deserek : )
Wacław 01.03.2016 13:54
pyszny deserek :-)
Barbara13 29.02.2016 23:28
Mniammm już czuję ten smak !!
Kuchenka 29.02.2016 22:22
hmmm, pyszności
gosia1988 29.02.2016 21:36
Pyszności :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak