Deser budyniowy z gruszkami i czekoladą

Deser budyniowy z gruszkami i czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
  • mleko

  • cukier

  • gruszki

    2
  • czekolada mleczna

    0,5 tabliczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Deser budyniowy z gruszkami i czekoladą

Kroki postępowania

Krok 1 - Deser budyniowy z gruszkami i czekoladą foto
Porcja na 4 osoby. Budyń waniliowy przygotowuje zgodnie z przepisem na opakowaniu. W moim przypadku było to 0,5l mleka i 2 łyżki cukru. Ugotowany budyń wlewam do pucharków i studzę.
Krok 2 - Deser budyniowy z gruszkami i czekoladą foto
Gruszki dokładnie myję, obieram, usuwam pestki i kroję w ćwiartki. Na każdy pucharek przypada pół gruszki. Każdą ćwiartkę kroje w kostkę i wrzucam na budyń.
Krok 3 - Deser budyniowy z gruszkami i czekoladą foto
Czekoladę (dobrze jak jest schłodzona) trę na tarce i taką czekoladą posypuję po równo każdy pucharek. Całość wkładam do lodówki i schładzam bo takie smakuje najlepiej i jest idealne na upalne dni. smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Pietruszka 25.10.2012 13:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat