Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser budyniowy z gruszkami i czekoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 opakowanie
mleko
cukier
gruszki 2
czekolada mleczna 0,5 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser budyniowy z gruszkami i czekoladą

Kroki postępowania

1
Porcja na 4 osoby. Budyń waniliowy przygotowuje zgodnie z przepisem na opakowaniu. W moim przypadku było to 0,5l mleka i 2 łyżki cukru. Ugotowany budyń wlewam do pucharków i studzę.
Krok 1 - Deser budyniowy z gruszkami i czekoladą foto
2
Gruszki dokładnie myję, obieram, usuwam pestki i kroję w ćwiartki. Na każdy pucharek przypada pół gruszki. Każdą ćwiartkę kroje w kostkę i wrzucam na budyń.
Krok 2 - Deser budyniowy z gruszkami i czekoladą foto
3
Czekoladę (dobrze jak jest schłodzona) trę na tarce i taką czekoladą posypuję po równo każdy pucharek. Całość wkładam do lodówki i schładzam bo takie smakuje najlepiej i jest idealne na upalne dni. smacznego
Krok 3 - Deser budyniowy z gruszkami i czekoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 25.10.2012 13:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak