Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser budyniowy z bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 500 ml
budyń czekoladowy 1 szt
cukier do smaku
rodzynki do smaku
orzechy włoskie do smaku
jabłka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Deser budyniowy z bakaliami

Przygotowujemy budyń wg przepisu. Jabłko myjemy, obieramy i kroimy w kostkę, dusimy, studzimy. Przekładamy do pucharków ok 3/4 części budyniu, przykrywamy warstwą jabłek i resztą budyniu. Rodzynki i orzechy płuczemy w gorącej wodzie. Na budyniu układamy resztę jabłek i rodzynki z orzeszkami. podajemy schłodzone.
Podane proporcje wystarczą dla 4 osób.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.12.2013 09:20
bardzo fajny
nutellla 28.09.2013 13:00
lubię bakalie
pestka 28.08.2013 07:22
to smaczny deser i łatwy w przyrządzeniu
ben-ka 19.08.2013 08:42
też czasami robię deserki z budyniu.
Katarzyna59 19.08.2013 07:52
fajny deserek
Monika-twin 17.08.2013 12:29
wczoraj robilam budyn z czeresniami i sliwkami :)
Krystyna32 17.08.2013 07:25
apetyczny deserek
kriko 17.08.2013 06:44
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak