Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser budyniowy o smaku piernikowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budynie śmietankowe 2 op
mleko 1 l
gorzka czekolada 0,3 tabliczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka płaska
konfitury malinowe 4 łyżki z czubkiem
brzoskwinie w puszce 3 połówki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser budyniowy o smaku piernikowym

Budynie /z cukrem na 0,5 l wody każdy/ gotujemy oddzielnie na mleku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do jednego budyniu dodajemy startą na tarce czekoladę i przyprawę do piernika. Na dno przeźroczystych pucharków wkładamy po łyżce konfitur. Na nie wlewamy po warstwie zwykłego budyniu a na niego warstwę budyniu z dodatkiem czekolady i przyprawy. Na wierzchu układamy pokrojone w kostkę brzoskwinie. Przed podaniem schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak