Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser budyniowo-ananasowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 40 gram
mleko 250 ml
cukru 1 łyżka
masła 1 łyżeczka
ananas 1 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: deser budyniowo-ananasowy

Z 250 ml mleka odlałam ćwierć szklanki w której rozpuściłam surowy proszek budyniowy,Pozostałe mleko zagotowałam dodając łyżeczkę masła, i łyżkę cukru. Wlałam rozpuszczony proszek i cały czas mieszałam aż powstała gęsta konsystencja. W między czasie z ananasa odkroiłam jeden gruby plaster który obrałam ze skórki.Ananasa pokroiłam w kostkę.Wymieszałam z budyniem.Podawałam od razu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 01.07.2013 08:34
przepyszny deserek:-)
ziutula
ziutula 07.12.2012 12:17
dobry deser
Ola1984 07.12.2012 11:51
Fajny pomysł na szybki deser.
artur7 07.12.2012 11:22
pycha
gosia56 07.12.2012 11:22
prosty i szybki.
kupiska 07.12.2012 10:53
Fajne-proste i na szybko
Laila2786 07.12.2012 10:43
coś fajnego dla mojego malucha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak